Mercedes-Benz Concept X-CLASS | Mercedes Ιωαννίδης
Tha sas kalesoume piso
Mercedes-Benz Concept X-CLASS-image

Με το Concept X-Class, η Mercedes Benz δίνει μία συμπαγή άποψη του νέου της pickup, το Χ-Class.


Models

Άποψη για την X-Class

Με το Concept X-Class, η Mercedes Benz δίνει μία συμπαγή άποψη του νέου της pickup, το Χ-Class. Το πρώτο premium pickup θα συνδυάζει τα καλύτερα των δύο κόσμων. Αυτό αποδεικνύεται εντυπωσιακά από τη Mercedes Benz με δύο διαφορετικούς σχεδιασμούς του αυτοκινήτου. Το Concept X-Class powerful adventurer, αποδεικνύει ότι το μελλοντικό X-Class θα κατέχει όλες τις δυνάμεις ενός κλασικού pickup- σκληρό, λειτουργικό, δυνατό και με ικανότητες εκτός δρόμου. Το Concept X-Class stylish explorer πηγαίνει ένα βήμα παραπέρα και αποδεικνύει το τι θα διαφοροποιήσει το pickup με το αστέρι της Mercedes. Το X-Class θα είναι ένα αληθινό Mercedes, από τον σχεδιασμό και την άνεση στην οδηγική δυναμική και ασφάλεια.

Ένα από τα τελευταία κενά στο χαρτοφυλάκιο

Η μάρκα με το αστέρι θα γίνει ο πρώτος premium κατασκευαστής που θα απασχολήσει τον υποσχόμενο τομέα των pickup μεσαίου μεγέθους. Η Daimler AG θα επενδύσει εννιαψήφιο ποσό (ευρώ) στη νέα σειρά, μέχρι να βγει στην αγορά. Θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2017 υπό το όνομα Mercedes-Benz X-Class. Οι αγορές κλειδιά θα είναι η Αργεντινή, η Βραζιλία, η Νότιος Αφρική, η Αυστραλία με τη Νέα Ζηλανδία και η Ευρώπη. Ο Dr Dieter Zetsche, πρόεδρος του συμβουλίου της Daimler AG, και επικεφαλής της Mercedes-Benz Cars: «Με το pickup της Mercedes Benz, θα κλείσουμε ένα από τα μεγαλύτερα κενά στο χαρτοφυλάκιό μας. Ο στόχος μας: Θέλουμε να προσφέρουμε στους πελάτες μας οχήματα που να ταιριάζουν στις ειδικές τους ανάγκες. Το X-Class θα θέσει νέα πρότυπα σε έναν αναπτυσσόμενο τομέα.»

Το πρώτο αληθινό premium pickup στον κόσμο

«Θα επεκτείνουμε και θα αλλάξουμε τον τομέα των pickup μεσαίου μεγέθους- με το πρώτο premium pickup για τον μοντέρνο αστικό τρόπο ζωής παγκοσμίως.», λέει ο Volker Mornhinweg, Επικεφαλής της Mercedes-Benz Vans. «Η μελλοντική μας X- Class θα είναι ένα pickup που δεν γνωρίζει από συμβιβασμούς. Το πλαίσιο τύπου σκάλας, ο εξακύλινδρος κινητήρας υψηλής ροπής και η μόνιμη τετρακίνηση είναι υποχρεωτικά για εμάς. Σαν μια επιπρόσθετη αξία, βάζουμε την ασφάλεια, την άνεση, την ευκινησία, και τον εκφραστικό σχεδιασμό- με άλλα λόγια, όλα αυτά που ξεχωρίζουν τα οχήματα με το αστέρι της Mercedes. Με αυτόν τον τρόπο θα προσελκύσουμε καινούργιους πελάτες που δεν είχαν σκεφτεί να αποκτήσουν ένα pickup πιο πριν.»

Απόλυτα ταιριαστό με το αστικό περιβάλλον

Οι ειδικά διαμορφωμένες αναρτήσεις με φαρδείς άξονες, έναν πίσω άξονα πέντε συνδέσμων με ελικοειδή ελατήρια και ένα βαθμονομημένο με ακρίβεια σύστημα ελατηρίου/αποσβεστήρα διασφαλίζουν υψηλή οδηγική άνεση- εντός και εκτός δρόμου. Το pickup με το αστέρι θα εντυπωσιάσει με ένα ακριβές σύστημα διεύθυνσης, άνετο σαλόνι και ευελιξία στις στροφές. Θα απορροφάει τους κραδασμούς με εξελιγμένο τρόπο, κάτι που το καθιστά απόλυτα ταιριαστό με το αστικό περιβάλλον. Όπως ισχύει στη Mercedes- Benz, οι πελάτες της X-Class θα μπορούν να επιλέγουν από διαφορετικές επεκτάσεις εξοπλισμού, ώστε να διαμορφώσουν το εσωτερικό και το εξωτερικό της.

Στην κορυφή : V6 diesel και 4matic

Ποικιλία θα διακρίνει και την γκάμα των κινητήρων. Το μοντέλο θα τροφοδοτείται από έναν V6 diesel σε συνδυασμό με την 4matic μόνιμη τετρακίνηση. Ο κινητήρας υψηλής ροπής θα παρέχει υψηλή οδηγική δυναμική εντός και εκτός δρόμου. Το σύστημα τετρακίνησης θα συνδυάζει ένα ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου πρόσφυσης, μία θήκη μεταφοράς με μειωτήρα στροφών και δύο μπλοκέ διαφορικού. Το σύστημα μετάδοσης κίνησης και τα ηλεκτρικά on-demand μπλοκέ διαφορικού διοχετεύουν τη δύναμη όπου η μεταφορά είναι καλύτερη. Κάτω από ακραίες συνθήκες εκτός δρόμου, το πίσω διαφορικό και το διαξονικό διαφορικό μπορούν να κλειδωθούν. Έτσι, θα κυριαρχεί με ασφάλεια δύσκολα εμπόδια και κλίσεις. Το δυνατό οδηγικό σύστημα και το σκληρό πλαίσιο τύπου σκάλας θα καταστήσει δυνατή τη μεταφορά ωφέλιμου φορτίου 1.1 τόνων και την ικανότητα ρυμούλκησης 3.5 τόνων. Για παράδειγμα, θα έχει αρκετή δύναμη για τη μεταφορά περίπου τεσσάρων κυβικών μέτρων καυσόξυλου στην καρότσα του pickup και μιας βάρκας συνδεδεμένης με τον κοτσαδόρο.

Άνεση και σημασία στην αξία.

Χάρη στην αποδεδειγμένη και δοκιμασμένη σπονδυλωτή στρατηγική, μια σειρά από εσωτερικά εξαρτήματα που οι πελάτες γνωρίζουν και εκτιμούν από τη C-Class και V-Class θα βρίσκονται στο X-Class- από τα τέλεια τελικά υλικά υψηλής ποιότητας και το σύστημα infotainment με εργονομική άνεση καθισμάτων. Ως αποτέλεσμα, το pickup θα προσφέρει το αίσθημα “σαν στο σπίτι σας”, το τυπικό της μάρκας και θα προσδιορίζει ένα νέο επίπεδο άνεσης και αξίας στον τομέα των pickup μεσαίου μεγέθους.