MercedesMe Connect-image

MercedesMe Connect

Πώς θα σας φαινόταν αν θα μπορούσατε να κλειδώσετε/ξεκλειδώσετε το Mercedes σας, να ενημερωθείτε για τη στάθμη των λαδιών κινητήρα ή ακόμα να εντοπίσετε πού παρκάρατε το όχημά σας μέσω του κινητού σας; Με το MercedesMe Connect έχετε πλέον μία μεγάλη γκάμα επιλογών σε υπηρεσίες άνεσης, πλοήγησης και ασφάλειας. Τι είναι όμως το MercedesMe;

Το MercedesMe είναι το νέο brand της Mercedes-Benz που αλλάζει τις ισορροπίες στην αγορά αυτοκινήτου. Συγκεκριμένα, με γνώμονα ότι για εσάς, τους κατόχους Mercedes-Benz, το όχημά σας αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητάς σας, η Mercedes-Benz φιλοδοξεί να σας κρατάει συνεχώς σε επαφή μαζί του, για να γνωρίζετε ανά πάσα στιγμή όλα όσα είναι σημαντικά για εσάς. Το MercedesMe Connect είναι μόνο μία από τις 5 υπηρεσίες του MercedesMe -μαζί με Assist, Finance, Inspire, Move- και είναι η σύνδεσή σας με το Mercedes σας, μία σύνδεση υψηλής νοημοσύνης, επιτομή των νέων τεχνολογιών στο χώρο της αυτοκίνησης.

Όλα τα Mercedes-Benz οχήματα που κατασκευάστηκαν από τον Δεκέμβριο 2017 κι έπειτα διαθέτουν τον κατάλληλο εξοπλισμό για σύνδεση με το smartphone μέσω της εφαρμογής MercedesMe (διαθέσιμη δωρεάν για iOS και Android λειτουργικά). Για τα οχήματα που έχουν κατεσκευαστεί μεταξύ 2002-2016 υπάρχει η δυνατότητα τοποθέτησης του MercedesMe Adapter (διαθέσιμος από Σεπτέμβριο 2018 στην Ελλάδα) μέσα στο όχημα ώστε να είναι και αυτά συμβατά με τις ανάλογες υπηρεσίες, ενώ σύντομα αναμένεται ενημέρωση και για τα λοιπά οχήματα. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο κάτοχος του αυτοκινήτου σε οποιαδήποτε από τις 2 περιπτώσεις και αν ανήκει, είναι να επισκεφθεί έναν εξουσιοδοτημένο διανομέα Mercedes-Benz, όπως η Μ. Ιωαννίδης, έχοντας μαζί του την άδεια κυκλοφορίας και την ταυτότητά του, ώστε πραγματοποιηθεί η ταυτοποίηση και να ξεκινήσει η διαδικασία σύζευξης και ενεργοποίησης υπηρεσιών.

Ανάλογα με τον εξοπλισμό του οχήματος, υπάρχουν οι βασικές υπηρεσίες οι οποίες διατίθενται δωρεάν κι ενεργοποιούνται άμεσα μετά τη σύζευξη του οχήματος με τον κάτοχο, καθώς επίσης και μία μεγάλη ποικιλιά υπηρεσιών που αγοράζονται από το store της εφαρμογής με συνδρομητική ισχύ ενός/δύο/τριών ετών. Στα νεότερα οχήματα, η σημαντικότερη υπηρεσία είναι το Emergency Call Button, το οποίο βρίσκεται μέσα στο όχημα και σε περίπτωση ατυχήματος ο οδηγός μπορεί να επικοινωνήσει ζητώντας βοήθεια. Το βασικό σε αυτή την περίπτωση είναι ότι η υπηρεσία αυτή λειτουργεί και αντίστροφα, δηλαδή σε περίπτωση που ανοίξουν οι αερόσακοι και ανιχνευθεί ότι μέρος του αυτοκινήτου έχει υποστεί σύγκρουση, ο οδηγός δέχεται μία κλήση από το κέντρο* για να εκτιμηθεί η κατάστασή του και να σταλούν οχήματα άμεσης επέμβασης. 

Στις βασικές υπηρεσίες για όλα τα οχήματα ανεξαρτήτως εξοπλισμού συμπεριλαμβάνονται 3 ακόμα πολύ βασικές υπηρεσίες για την ασφάλεια του οδηγού:

  1. Ανάκτηση ατυχήματος/διαχείριση βλάβης, όπου ο εξουσιοδοτημένος διανομέας-επισκευαστής που έχετε ορίσει κατά την εγκατάσταση της εφαρμογής ειδοποιείται με το πάτημα ενός κουμπιού ότι έχετε υποστεί κάποια βλάβη στο δρόμο, μεταβαίνει στο σημείο και εάν παραστεί ανάγκη σας μεταφέρει στο συνεργείο για επισκευή.
  2. Τηλεδιάγνωση, κατά την οποία σας ειδοποιεί ο εξουσιοδοτημένος διανομέας-επισκευαστής σε περίπτωση δείχνει να χρειάζεται αντικατάσταση ή επιδιόρθωση κάποιο ανταλλακτικό/εξάρτημα.
  3. Διαχείριση συντήρησης, μία υπηρεσία που θα σας κάνει να ξενοιάσετε όσον αφορά στο service του αυτοκινήτου σας, αφού ειδοποιείστε αυτόματα και έγκαιρα από το εξουσιοδοτημένο συνεργείο όταν φτάνει η ώρα για το επόμενό σας service.

Από τις υπόλοιπες υπηρεσίες ξεχωρίζουν το απομακρυσμένο κλείδωμα/ξεκλείδωμα της πόρτας, η ενημέρωση για την κατάσταση του οχήματος (στάθμη λαδιών, καυσίμων, υγρά φρένων, διανυθέντα χιλιόμετρα κλπ), ο εντοπισμός παρκαρισμένου οχήματος και ακόμη, ο περιορισμός του οχήματος σε συγκεκριμένη ακτίνα, η διατήρηση προσωπικών ρυθμίσεων του οχήματος (από τους σταθμούς στο ραδιόφωνο μέχρι τη θέση του καθίσματος!) και το in-car-office, με υπηρεσίες μέσω των οποίων μπορείτε να εργαστείτε το ίδιο αποδοτικά όπως στο γραφείο σας μέσα στο αυτοκίνητό σας! Επιπλέον, υπηρεσίες σχετικές με πλοήγηση, όπως το live traffic για ενημέρωση ανά πάσα στιγμή σχετικά με την κίνηση, το car-to-x communication (στο οποίο τα οχήματα επικοινωνούν μεταξύ τους —  αναμένεται ακόμα στην Ελλάδα) και η τοπική αναζήτηση για προτάσεις ψυχαγωγίας αναλόγως με την περιοχή που βρίσκεστε. Τέλος, μπορείτε να μετατρέψτε το αυτοκίνητό σας σε WiFi hotspot ή να ακούσετε IP radio με την αγορά αντίστοιχων υπηρεσιών.

Αν έχετε ερωτήσεις ή επιθυμείτε ταυτοποίηση, σύζευξη του οχήματος κι ενεργοποίηση των υπηρεσιών MercedesMe Connect, σας περιμένουμε στις εκθέσεις μας!

Εκδήλωση ενδιαφέροντος

 

*προς το παρόν η υπηρεσία Emergency Call συνδέεται με τα κεντρικά γραφεία της Mondial στη Βαρκελώνη και η γλώσσα επικοινωνίας είναι τα αγγλικά.

 

Δείτε το video κάνοντας κλικ εδώ.