Ηλεκτρική Κινητικότητα

Ηλεκτρική κινητικότητα

Για την EQ -Electric Intelligence by Mercedes-Benz.

Καιρός να βάλετε μπροστά: με την επωνυμία προϊόντων και τεχνολογιών EQ, η Mercedes-Benz δημιουργεί ένα οικοσύστημα ηλεκτρικής κινητικότητας για προϊόντα, υπηρεσίες, τεχνολογίες και καινοτομίες.

EQ σημαίνει ευφυής ηλεκτρική κινητικότητα. Για ελκυστική σχεδίαση, ατελείωτη οδηγική απόλαυση, κορυφαία πρακτικότητα και αξεπέραστη ασφάλεια. Έτσι μπορείτε να βιώνετε τη μαγεία της ηλεκτροκίνησης με την άνεση, την ασφάλεια και την αξιοπιστία που θα περιμένατε από τη Mercedes-Benz.

Πλήρως ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης

Ανακαλύψτε τα στοιχεία του πλήρως ηλεκτρικού συστήματος μετάδοσης κίνησης.

mercedes

Σύστημα φόρτισης

Χάρη σε ένα έξυπνο σύστημα φόρτισης, η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται με όλες τις διαθέσιμες επιλογές φόρτισης. Σε αυτές περιλαμβάνονται οι οικιακές πρίζες, τα Wallbox, οι σταθμοί φόρτισης εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) και οι σταθμοί ταχείας φόρτισης (DC).
Ο φορτιστής οχήματος είναι μόνιμα εγκατεστημένος στο όχημα και πραγματοποιεί τη φόρτιση μέσω του δημόσιου δικτύου ρεύματος, μετατρέποντας την τάση εναλλασσόμενου ρεύματος (AC) σε τάση συνεχούς ρεύματος (DC). Εκτός από τη δυνατότητα φόρτισης σε μια «κανονική» σύνδεση στο δίκτυο (AC), το όχημα μπορεί να

Μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης

Η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης είναι ο κεντρικός συσσωρευτής ενέργειας για το ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης. Τόσο η αυτονομία όσο και η αποδοτικότητα εξαρτώνται άμεσα από τα χαρακτηριστικά της μπαταρίας.
Η μπαταρία φορτίζεται εξωτερικά από το δίκτυο ηλεκτρικού ρεύματος. Επιπλέον, ανακτάται ενέργεια χάρη στην ανάκτηση ενέργειας κατά την πέδηση και το ρολάρισμα. Η μπαταρία τοποθετείται στο υποδάπεδο για χαμηλότερο κέντρο βάρους του οχήματος, άρα και για βελτιωμένη δυναμική.

Σύστημα φρένων ανάκτησης ενέργειας

Για το «συν» στην αυτονομία: Η σημαντική δυνατότητα μείωσης της κατανάλωσης οφείλεται στην αύξηση της ανάκτησης ενέργειας κατά το ρολάρισμα και την πέδηση (ανάκτηση ενέργειας).
Ακολουθεί πάντα μια έξυπνη κατανομή των ροπών επιβράδυνσης, που προσαρμόζεται στον βαθμό απόδοσης. Όταν πατάτε το πεντάλ φρένου, την επιβράδυνση αναλαμβάνει αρχικά ο ηλεκτροκινητήρας, ο οποίος ενεργεί ως δυναμό. Επιπλέον, μπορείτε να επηρεάζετε σε πολλές βαθμίδες την ισχύ ανάκτησης ενέργειας μέσω των χειριστηρίων αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Ηλεκτροκινητήρας

Οι ηλεκτροκινητήρες στον μπροστινό και τον πίσω άξονα μετατρέπουν την ηλεκτρική ενέργεια από την μπαταρία υψηλής τάσης σε μηχανική και προσφέρουν εντυπωσιακή πρόωση από την πρώτη περιστροφή.
Για τη μείωση της κατανάλωσης ρεύματος και τη βελτίωση της δυναμικής, ρυθμίζεται συνεχώς η αποδοτική κατανομή των κινητήριων δυνάμεων ανάμεσα στον μπροστινό και τον πίσω άξονα.

Αποδοτικότητα & κατανάλωση

Περισσότερη αυτονομία. Περισσότερη ισχύς. Λιγότερη κατανάλωση.

Μέγιστη ευελιξία χάρη στον συνδυασμό ηλεκτρικού και συμβατικού συστήματος κίνησης.

Το δυνατό σημείο των μοντέλων EQ Power είναι η προσαρμοστικότητά τους. Συνδυάζουν τη σχεδόν αθόρυβη ηλεκτρική λειτουργία χωρίς τοπικές εκπομπές στην πόλη με την ευελιξία και την ανεξαρτησία ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης σε μεγάλες αποστάσεις.

Οδήγηση χωρίς τοπικές εκπομπές.

Αποδοτικότητα & Τα Plug-in υβριδικά οχήματα αποτελούν σημαντικό ορόσημο στην πορεία προς την οδήγηση χωρίς εκπομπές. Η Mercedes-Benz συνεχίζει να αναπτύσσει τα μοντέλα EQ Power εστιάζοντας στην επίτευξη μεγαλύτερης ηλεκτρικής αυτονομίας, προκειμένου να προσφέρει ελκυστικές λύσεις για την οδήγηση χωρίς τοπικές εκπομπές σε καθημερινές αποστάσεις, για όλες τις κατηγορίες.

Προνοητική στρατηγική λειτουργίας με ανάκτηση ενέργειας.

Η στρατηγική τρόπου λειτουργίας βάσει διαδρομής χρησιμοποιεί την ηλεκτροκίνηση για τα τμήματα της διαδρομής στα οποία έχει περισσότερο νόημα. Μεταξύ άλλων, λαμβάνει υπόψη της τα δεδομένα πλοήγησης, τα χαρακτηριστικά του εδάφους, τα όρια ταχύτητας και τις συνθήκες στο σύνολο της διαδρομής. Το σύστημα υποβοήθησης ECO διευκολύνει τον οδηγό να εξοικονομεί ενέργεια.

Μειωμένη κατανάλωση μέσω της στοχευμένης φόρτισης.

Χάρη στην ηλεκτρική αυτονομία των νέων plug-in υβριδικών μοντέλων της Mercedes-Benz, μπορούν να χρησιμοποιούνται στην ηλεκτρική λειτουργία τους μέσα την πόλη μειώνοντας έτσι τις τιμές κατανάλωσης. Όσο συχνότερα φορτίζετε το αυτοκίνητο και χρησιμοποιείτε την προνοητική στρατηγική λειτουργίας βάσει διαδρομής με ανάκτηση ενέργειας, τόσο αυξάνεται το ποσοστό ηλεκτρικής λειτουργίας και, επομένως, μειώνεται η κατανάλωση του αυτοκινήτου σας.

Υβριδικό όχημα με πετρελαιοκινητήρα.

Η σύγχρονη τεχνολογία πετρελαιοκινητήρα συνδυάζεται με το υβριδικό σύστημα κίνησης νέας γενιάς. Οι μετακινήσεις χωρίς τοπικές εκπομπές αποτελούν συναισθηματική εμπειρία και συνεπάγονται υψηλότερη αποδοτικότητα, σημαντική οδηγική άνεση και την εντυπωσιακή αυτονομία του πετρελαιοκινητήρα. Επίσης, με τον φορτιστή αυτοκινήτου διπλασιάζεται η ισχύς φόρτισης.

Λύσεις φόρτισης για ηλεκτρικά και υβριδικά ηλεκτρικά οχήματα Mercedes-Benz

Ευέλικτη φόρτιση όπου κι αν βρίσκεστε.

Με το ηλεκτρικό ή Plug-in υβριδικό όχημά σας Mercedes-Benz έχετε στη διάθεσή σας μια πληθώρα αξιόπιστων και εύκολων λύσεων φόρτισης. Εσείς αποφασίζετε πού θέλετε να φορτίσετε το όχημά σας. Στο σπίτι ή στο γκαράζ με το wallbox; Εντός πόλης σε δημόσιο σταθμό φόρτισης; Ή σε έναν σταθμό ταχείας φόρτισης πάνω στον αυτοκινητόδρομο; Για τον εύκολο προγραμματισμό πιθανών στάσεων για φόρτιση, έχετε στη διάθεσή σας τις νέες ψηφιακές υπηρεσίες στο όχημα. Με την πλοήγηση με Electric Intelligence και την ένδειξη αυτονομίας, ο προγραμματισμός διαδρομής πραγματοποιείται σχεδόν μόνος του!

Φόρτιση στο σπίτι

Εύκολη, γρήγορη και άνετη φόρτιση στο σπίτι.

Φορτίστε πανεύκολα το ηλεκτρικό σας όχημα μόνο με μία μόνο κίνηση. Στο γκαράζ, στη θέση στάθμευσης ή μπροστά από το διαμέρισμά σας, με το Mercedes-Benz Wallbox Home.
Έτσι έχετε το πλεονέκτημα να ξεκινάτε τις διαδρομές σας με φορτισμένη μπαταρία και να είστε πιο ευέλικτοι και ανεξάρτητοι στις μετακινήσεις σας. Επιπλέον, έχετε στη διάθεσή σας ένα στάνταρ καλώδιο φόρτισης για φόρτιση σε μια κοινή πρίζα δικτύου τροφοδοσίας. Ωστόσο, λόγω του μεγαλύτερου χρόνου φόρτισης, αυτή η επιλογή δεν ενδείκνυται για καθημερινή χρήση.

Φόρτιση καθ’ οδόν

Γρήγορη και εύκολη φόρτιση καθ' οδόν.

Χάρη στο αναπτυσσόμενο δίκτυο των δημόσιων σταθμών φόρτισης, μπορείτε να φορτίζετε το αυτοκίνητό σας εύκολα και ευέλικτα στην πόλη, σε εμπορικά κέντρα ή σε αυτοκινητόδρομους. Με το Mercedes me Charge αποκτάτε πολύ εύκολα πρόσβαση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης διαφόρων παρόχων, ακόμα και πέρα από τα σύνορα της χώρας σας! Με αυτόν τρόπο, διασφαλίζουμε μέσω αξιόπιστων πιστοποιητικών προέλευσης, ότι για τις ποσότητες φόρτισης που χρησιμοποιούνται μέσω του Mercedes me Charge, το ρεύμα αναπληρώνεται στο δίκτυο από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Επιπλέον, το Mercedes me Charge επιτρέπει την πρόσβαση στους αποδοτικούς σταθμούς ταχείας φόρτισης του πανευρωπαϊκού δικτύου οικονομικής ταχείας φόρτισης IONITY. Έτσι, βρίσκετε πάντα αξιόπιστες δυνατότητες φόρτισης σε όλες τις μακρινές διαδρομές σας. Για τον εντοπισμό των σταθμών φόρτισης, μπορείτε να εμπιστεύεστε την πλοήγηση με Electric Intelligence.

Κερδίστε περισσότερα

Η κατάλληλη στιγμή να αποκτήσετε το δικό σας αμιγώς ηλεκτρικό ή plug-in υβριδικό όχημα Mercedes-Benz.

Ξεχωριστά προνομία σας περιμένουν.

Drive Green Welcome

Θέλετε να είστε ευέλικτοι και ξένοιαστοι όσον αφορά στη φόρτιση του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου;

Τώρα, μπορείτε να ξεκλειδώσετε κάθε οδηγική δυνατότητα του νέου σας αμιγώς ηλεκτρικού οχήματος, με επιδότηση έως 1.500€* για την αγορά έξυπνου οικιακού φορτιστή (Wallbox) μέσω του προγράμματος Drive Green Welcome.

Μέσω της συνεργασίας μας με τον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας Elpedison, μπορείτε να απολαμβάνετε ολοκληρωμένες υπηρεσίες και προϊόντα σχετικά με την ηλεκτροκίνηση. To μόνο που χρειάζεται είναι να επικοινωνήσετε με τους τεχνικούς συμβούλους της Elpedison, έτσι ώστε να σας ενημερώσουν σχετικά με τις δυνατότητες του προγράμματος. Επιπλέον, σας παρέχουμε τη δυνατότητα δωρεάν ελέγχου εγκατάστασης, τεχνικής υποστήριξης και εκπαίδευσης. Στόχος μας είναι να κάνουμε την μετάβασή σας στην ηλεκτροκίνηση όσο πιο εύκολη και άμεση γίνεται!

*Συμπεριλαμβάνει κρατική επιδότηση.

Drive Green Electricity

Δωρεάν kwh για τη φόρτιση του ηλεκτρικού ή plug-in υβριδικού οχήματος σας στο σπίτι μέσω του προγράμματος Drive Green Electricity. Ανάλογα με το μοντέλο της επιλογής σας, οι δωρεάν kwh αντιστοιχούν στα παρακάτω χιλιόμετρα και έχουν υπολογιστεί για να καλύπτουν τις ετήσιες ανάγκες φόρτισης του ηλεκτρικού σας αυτοκινήτου*:

  • EQA 1.200 χιλιόμετρα/μήνα (190 kWh/μήνα Δωρεάν)
  • EQC 1.250 χιλιόμετρα/μήνα) 240 Kwh/μήνα Δωρεάν)
  • Plug-In-υβριδικά 650 χιλιόμετρα/μήνα ( 140 Kwh/μήνα Δωρεάν)

* Ισχύει εφόσον συναφθεί σύμβαση προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας με την ELPEDISON και υπάρχει οικιακός μετρητής ηλεκτρικού ρεύματος. Σε περίπτωση που δεν καταναλωθούν οι δωρεάν Kwh εντός του μήνα, δεν δύναται να μεταφερθούν στον επόμενο.

Δωρεάν φόρτιση αξίας 150€

Δωρεάν φόρτιση για κάθε αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο για χρήση σε δημόσιους σταθμούς φόρτισης μέσω του δικτύου Mercedes me Charge.

Μπορείτε να ενεργοποιήσετε την ψηφιακή υπηρεσία μέσω του Mercedes me Portal, και να αποκτήσετε άμεσα εύκολη & πρακτική πρόσβαση σε δημόσιους σταθμού φόρτισης, με ενιαίες και σταθερές χρεώσεις. Στο δίκτυο δημόσιας φόρτισης του Mercedes me Charge συμπεριλαμβάνονται 79 σταθμοί φόρτισης στην Ελλάδα και περισσότεροι από 175.000 σταθμούς σε όλη την Ευρώπη, με τον αριθμό τους να αυξάνεται συνεχώς.

Οι παραπάνω υπηρεσίες ισχύουν έως 31/12/2021 και μπορούν να συνδυαστούν μεταξύ τους. Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήστε με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Διανομέων Mercedes-Benz ή με την Elpedison στο τηλ 18128. Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις.

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι για όλα τα νέα και τις προσφορές μας!

Εγγραφείτε στο newsletter μας και μάθετε πρώτοι για όλα τα νέα και τις προσφορές μας!